Menu
0

Over ons

Natural Wine Collective is een samenwerkingsverband tussen een groot aantal importeurs en drie natuurwijnliefhebbers die elkaar kennen uit Glouglou. Natural Wine Collective combineert de kracht van de importeurs en biedt u een zo breed mogelijk assortiment van door ons geselecteerde wijnen aan. U vindt uw wijnen door de site op eigen kompas af te struinen of door De Homesommelier te gebruiken. De Homesommelier helpt u bij uw keuze of zorgt ervoor dat u via een abonnement maandelijks de door u gewenste wijnen thuis ontvangt.

De importeurs waar wij mee werken zijn Vinatura, Bolomey, Bruutwijn, Daxivin, Delicroatia, De Wijnvriend, Vaime Wines, Vinum Naturale, Wilde Wijnen, Winestories, Yanfloryn en Zuiver Wijnen.

De drie oprichters van Natural Wine Collective zijn Paul Witte, Marc van Kempen en Herish Salim.

Marc is een beetje onze Obelix - niet vanwege zijn postuur (slank), en ook niet vanwege zijn vlechten (afwezig) maar omdat ook hij op jonge leeftijd in de toverdrank “viel”: vanaf zijn vijfde mocht hij de bordeaux en bourgognes proeven die zijn familie jaarlijks uit Frankrijk meebracht - ja, dat kon toen nog gewoon. Waar de meeste kinderen niets van (rode) wijn moeten hebben, vond hij ze heerlijk - en geloof mij, als u Marc kent, ziet u het zo voor zich. Een paar decennia later, en inmiddels kunstenaar, opende hij met Daniele Bornino wijnbar Miller, samen met Jaja de eerste natuurwijnbars in Berlijn. In 2019 keerde Marc terug naar Amsterdam en meldde hij zich bij Glouglou, waar hij Italiaanse en Oost-Europese wijnen een prominente plek heeft gegeven.

Paul leerde natuurwijn kennen in de jaren ’90, toen Helmer Otterman op de Keizersgracht geheel tegen de stroom in ongesulfiteerde wijn verkocht. Via een omweg door Frankrijk kwam hij in contact met de Amsterdamse natuurwijnscene van deze eeuw, en toen hij genoeg had van het vertaal- en schrijfwerk waarmee hij tot dan toe de kost verdiende, werd het pleit beslecht: in 2015 opende hij natuurwijnbar Glouglou, and the rest is history. Als het even kan werkt Paul bij een bevriende wijnboer in diens wijngaarden in de Loire, en hij heeft een voorliefde voor wijnen die, u raadt het al, glouglou, zijn: veel sap, veel energie, veel leven. 

Herish dronk als student natuurkunde al graag wijn in Glouglou zonder dat hij doorhad dat de wijn die hij zo lekker vond natuurwijn was. Hoe meer hij zich erin verdiepte, hoe toffer hij het vond; het stond in de sterren geschreven dat hij in Glouglou kwam werken. Zijn belangstelling gaat uit naar terroir en daarmee is meteen zijn liefde voor natuurwijn verklaart: hij proeft waar een wijn vandaan komt juist omdat de jus niet wordt bijgestuurd. Dat bepaalde natuurwijnsmaken fout zouden zijn, vindt hij onzin: ze horen bij wijn en geven er spanning aan. Herish’ voorkeur gaat uit naar wijnen uit meer noordelijkere wijngebieden en van hoger gelegen wijngaarden, omdat die delicater zijn. 

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €95,00 en de verzending is gratis